User Login

    Inregistrare

Societatea Romana de Artroscopie si Traumatologie Sportiva


Societatea Română de Artroscopie și Traumatologie Sportivă

Language Switcher

Breadcrumbs_RO_Wrapper

Sunteți aici: Acasă
Registrul Național de Ligamentoplastie

Registrul Național de Ligamentoplastie

Scopul principal al registrului este să funcţioneze că o unealtă de supraveghere în depistarea din timp a implanturilor...
Cursuri

Educație și Cursuri

Cursuri sub egida SRATS

Butoane Sub Slider _ RO

Registrul Național de Ligamentoplastie

Registrul Național de Ligamentoplastie

Scopul principal al registrului este să funcţioneze că o unealtă de supraveghere în depistarea din timp a implanturilor...
Cursuri

Educație și Cursuri


Cursuri sub egida SRATS

Continut_RO

Despre Noi


S.R.A.T.S. este o societate tânară care grupeaza persoane ce manifestă un interes deosebit în domeniul chirurgiei artroscopice și al traumatologiei sportive. Implicată într-un domeniu în continuă evoluție, S.R.A.T.S. își propune să aibă o activitate dinamică și motivantă, facilitându-le membrilor săi accesul la informația medicală de actualitate. Prin asigurarea accesului la o bază de date de renume, organizarea de cursuri și congrese și crearea unei videoteci on-line, se urmărește îmbunătățirea calității actului terapeutic și implicit a satisfacției și calitatii vieții pacientului. Dezvoltarea unei web-site cu un un design și o structură modernă, permite o mai bună comunicare și interacțiune cu membrii săi.
 
 

 

Scopul S.R.A.T.S.

Asociaţia S.R.A.T.S. are drept scop dezvoltarea continuă a cunoștințelor teoretice și practice în domeniul artroscopiei și traumatologiei sportive. 

Activități desfășurate pentru atingerea scopului S.R.A.T.S.

·         stimularea și asigurarea codițiilor optime de transmitere a experienței teoretice și practice în domeniu, atât pe plan intern cât și pe plan internațional

·         organizarea de cursuri, conferințe și congrese naționale și internaționale, cu participarea specialiștilor în domeniu

·         stimularea cercetării științifice

·         editarea, tipărirea și difuzarea de cărţi, reviste, albume și publicaţii diverse, precum și crearea unor bănci de date cu conținut specific activității sale

·         inițierea, organizarea și acordarea de burse de specialitate pentru studii în ţară sau străinătate

·         cooperarea cu societățile de ortopedie și traumatologie care au scopuri similare din întreaga lume

Publicul țintă

Ținta principală a activității S.R.A.T.S. o reprezintă membrii săi, a căror dezvoltare profesională permanentă să permită accesul pacienților la servicii medicale de înaltă ținută. În egală măsură, activitățile educaționale ale societății se adreseaza tuturor persoanelor cu preocupare în domeniu.

 

Cuvântul Președintelui

Societatea Română de Artroscopie şi Traumatologie Sportivă este o societate tânăra, care îşi propune să faciliteze accesul la informaţie medicală de calitate tuturor celor interesaţi de patologia articulară a populaţiei active, cu scopul de a-şi continuă activităţile fizice şi de a se menţine în mediul social de provenienţă, fără necesitatea reorientării profesionale. 

Acest obiectiv poate fi atins prin asigurarea accesului la publicaţii ortopedice de top, organizarea de cursuri, conferinţe şi congrese, încercând prin toate acestea îmbunătăţirea nivelului de pregătire al membrilor săi. Beneficiarii direcţi ai demersurilor noastre sunt pacienţii activi fizic în viaţă de zi cu zi, cărora vom putea să le oferim soluţii rapide şi eficiente de rezolvare a patologiei articulare, în conformitate cu standardele moderne impuse la nivel european şi mondial.

 

 

Începând cu anul 2014, Societatea Română de Artroscopie şi Traumatologie Sportivă a iniţiat un proces de reorganizare profundă, prin crearea unui website modern şi realizarea primilor paşi spre asigurarea unei baze de date on-line, care să fie accesibilă tuturor membrilor săi. 

Ne propunem crearea unei societăţi profesionale, care să poată reprezenta o alternativă solidă la cele deja existente. Este o provocare pe care va invit să o acceptaţi şi să îmi fiţi alături, pentru că numai în acest fel putem atinge obiective importante al căror beneficiar final să fie pacientul, aflat în prim planul acţiunilor terapeutice moderne cu protocoale de reabilitare rapidă. Vom putea preveni astfel o serie de complicaţii potenţial invalidante.

Îmi propun să reuşim împreună să ne ridicăm la înălţimea aşteptărilor acestei importante sarcini, lărgind astfel accesul pacienţilor la tehnologii de vârf cu toate beneficiile directe pentru aceştia.

Ne vom strădui să ghidăm Societatea Română de Artroscopie şi Traumatologie Sportivă spre un drum sigur, spre o colaborare eficientă cu mediul academic intern şi internaţional, spre un permanent contact cu ultimele tehnologii.

Va trebui să demonstrăm împreună, într-un moment în care toate serviciile de asigurări medicale încearcă reducerea cheltuielilor, eficientă tratamentului endoscopic şi avantajul recuperării rapide, precum şi necesitatea acoperirii adecvate a costurilor actului terapeutic endoscopic.

Conf. Univ. Dr. Ioan-Cristian Stoica

 

Statut

Art.1– Denumirea Asociaţiei este “S.R.A.T.S.”, abreviere pentru Societatea Română de Artroscopie și Traumatologie Sportivă.

Art.2-  Asociaţia “S.R.A.T.S.” se constituie ca persoană juridică română, non-profit, neguvernamentală si apolitică, în conformitate cu prevederile O.G. nr. 26/2000, completată și modificată, în vigoare la data republicării prezentului statut.

Art.3 –Asociaţia “S.R.A.T.S.” îşi stabileşte sediul în București, str. Mitropolit Nifon nr. 14, sectorul 4.

Pentru detalii, puteți accesa documentul atașat (link).

Descărcăţi actul constitutiv (link).

Descărcăţi actul de înregistrare (link).

Consiliul Director

 

•       Conf. Univ. Dr. Ioan-Cristian Stoica – Președinte

•       Conf. Univ. Dr. Rodica Marinescu – Vice-Președinte

•       Dr. Doru Filipescu – Past-President

•       Dr. Cristina Pătru – Secretar Educațional

•       Dr. Nicolae Gheorghiu – Trezorier

•       Dr. Ştefan Mogoș  – Secretar general

 

 

Categorii de membri

• Membri activi - medici specialiști și primari, români sau străini, care practică medicina sau chirurgia osteo-articulara, cu un interes special legat de artroscopie sau patologia sportivului

• Membri juniori - medici rezidenți români sau străini, care manifestă un interes special legat de artroscopie sau patologia sportivului

• Membri emeriți – titlu acordat de Consiliul Director unei persoane care a avut o contribuție deosebită la dezvoltarea și prestigiul asociației

Pentru înscriere, completați formularul online sau descărcați formularul de înscriere

 

 

 

 

 

Beneficii şi Taxe

Reducere 20 euro taxă de membru ESSKA 2017!

 

 

 

 

 

Opţiuni de plată a Cotizaţiei de Membru SRATS

 

 

Opţiunea 1 - Plata Online (E-Payment):
Paşii necesari efectuării plăţii online a taxei de membru sunt următorii:

a. înregistrarea şi activarea contului dvs. de utilizator pe site-ul www.srats.ro;

b. accesarea secţiunii destinate membrilor (log-in);

c. Vă rugăm să vă asiguraţi că datele dvs. personale sunt corecte (accesând secţiunea Edit My profile) deoarece ele vor fi transmise în vederea efectuării plăţii;

d. Accesaţi meniul Membership Payment, şi puteţi face plata cotizaţiei. Suma de plată va fi calculată automat, în funcţie de tipul de membru selectat la înregistrare (Activ sau Junior);

e. Detaliile legate de plată vor fi actualizate automat.

 

Opţiunea 2 - Transfer bancar
Vă rugăm să menționati în momentul efectuării plății "Plata cotizație SRATS 201X și numele dumneavoastră"

Beneficiar: Societatea Română de Artroscopie și Traumatologie Sportivă

IBAN: RO28INGB0000999904742737
Cod SWIFT: INGBROBU
ING Bank: Bd. Iancu de Hunedoara, Nr. 48, Sector 1, 011745, București.

Suma de plata:
250 RON – medici primari şi specialiști (membri activi)
50 RON – medici rezidenți (membri juniori)

 

Opţiunea 3 - Numerar: Cotizaţia de membru se poate plăti în numerar cu chitanţă, la Secretariatul SRATS. 

Dacă aţi plătit folosind Opţiunile 2 sau 3, vă rugăm să transmiteţi prin email sau să urcaţi pe site-ul SRATS, în zona rezervată membrilor (după Login, selectaţi Membership Payment) o copie SCAN a documentului ce atestă plata (OP sau Chitanţă).

 

Important:  Înregistrarea dumneavoastră ca membru SRATS este completă în momentul în care aţi a) completat Formularul de Înregistrare ca Membru SRATS (varianta ONLINE pe site-ul www.srats.ro sau varianta tipărită), şi b) aţi finalizat plata cotizaţiei de membru SRATS pe anul în curs. 

 

 

 

Evenimente organizate sub egida proprie

Congresul SRATS 2016

www.congres-srats.ro

Perioadă: 31.03-01.04.2016
Locaţie: Hotel Crowne Plaza, București, România
Președintele Comitetului Științific: Ioan-Cristian Stoica
Primul Congres SRATS s-a desfasurat cu succes în primăvara anului 2016, concentrand atentia asupra patologiei sportive a genunchiului, umărului, șoldului și gleznei. SRATS a venit in sprijinul necesității de completare permanentă a cunoștințelor în domeniu, oferind participanților o largă varietate de subiecte structurate în cursuri instrucționale, simpozioane, dezbateri, prezentări orale, E-postere, workshop-uri și sesiuni de kinetoterapie.

Conform feedback-ului participanților referitor la outcome-ul educational și organizațional, Congresul SRATS 2016 a reprezentat un eveniment care s-a ridicat la nivelul asteptarilor participanților în raport cu scopurile educaționale, puterea de actualitate și consistența bazată pe evidențe științifice valide ale informației prezentate, dar și în raport cu cadrul organizațional al Congresului. 

Eveniment realizat sub patronajul ESSKA.

  

                                    

Evenimente recomandate

 

Eveniment

Perioadă și locație

Organizator

Ianuarie 2017
2017 International Sports Medicine Fellows Conference

20.01-22.01.2017

Carlsbad, USA

-
Martie 2017
AAOS 2017 – American Academy of Orthopaedic Surgeons Annual Meeting

14.03-18.03.2017

San Diego, California

AAOS
IOC World Conference on Prevention of Injury and Illness in Sport

16.03-18.03.2017

Monaco

IOC
Mai 2017
ESTES Congress 2017

07-09.05.2017

București, România

European Society for Trauma & Emergency Surgery
Iunie 2017
11th Biennial ISAKOS Congress

04.06-06.06.2017

Shanghai, China

ISAKOS
72nd Canadian Orthopaedic Association (COA) Annual Meeting

16.06-19.06.2017

Ottawa, Canada

COA
Iulie 2017
The American Orthopaedic Society for Sports Medicine (AOSSM) 2017 Annual Meeting

20.07-23.07.2017

Toronto, Canada

AOSSM
Septembrie 2017
British Orthopaedic Association (BOA) Annual Congress

19.09-22.09.2017

Liverpool, Marea Britanie

BOA
Octombrie 2017
American Shoulder and Elbow Surgeons (ASES) Open Symposium

12.10-12.10.2017

New Orleans, USA

ASES
The German Congress of Orthopedic and Trauma Surgery (DKOU) 2017

24.10-27.10.2017

Berlin, Germania

DKOU
Noiembrie 2017
American Association of Hip and Knee Surgeons (AAHKS) Annual Meeting

02.11-05.11.2017

Dallas, USA

AAHKS
Arthroscopy Association of North America (AANA) Annual Meeting

03.05-05.05.2018

Indianapolis, USA

AANA
Iunie 2018
73rd Canadian Orthopaedic Association (COA) Annual Meeting

21.06-23.06.2018

Victoria, Canada

COA
Iulie 2018
American Orthopaedic Society for Sports Medicine (AOSSM) 2018 Annual Meeting

05.07-08.07.2018

San Diego, California

AOSSM
Septembrie 2018
British Orthopaedic Association (BOA) Annual Congress

25.09-28.09.2018

Birmingham, Marea Britanie

BOA

Important! Examen pentru competența în Artroscopie - Mai 2017

Inscrieri: 10 - 25 Aprilie 2017 la sediul Ministerului Sănătății (din Str. George Vraca, nr. 9 sector 1, Bucuresti)

Data si locatia examenului: 18 Mai 2017, Spitalul Clinic de Ortopedie Foişor

 

 

Cursuri sub egida SRATS

 

Cursul Internaţional de Artroscopie, Universitatea de Medicină și Farmacie, Tîrgu Mureș, 2017:

 

Cursul Naţional de Artroscopie, Spitalul Clinic de Ortopedie Foişor, Bucureşti 2016:


Al cincilea curs internațional de chirurgie genunchi şi artroscopie, Timișoara, 2015:

 
Curs UMF competenţă chirurgie artroscopică, București (Sp. Foişor), coordonator conf. dr. Stoica Cristian Ioan:

   • Modul I (Generalităţi) – 9-13.11.2015, ora 8:30
   • Modul II (Patologia genunchiului) – 11-15.01.2016, ora 8:30
   • Modul III (Patologia umărului) – 22-26.02.2016, ora 8:30

Cursul se va desfăşura în Sala de Curs a Spitalului Foişor Bucureşti. Cursanţii se vor prezenta în această locaţie în data de 09.11.2015, la ora 08.30.
Înscrierile şi plata taxei se vor face în aceeaşi zi la Rectoratul UMF Carol Davila Bucureşti din Str. Dionisie Lupu, Nr. 37.


Curs național de artroscopie, Târgu-Mureș 2015:


Cursul național de artroscopie 2014-2015:


Cursul național de artroscopie 2013-2014:


Curs Artroscopia umarului - Timisoara, noiembrie 2013:

 

Cursuri Recomandate

 

 

Curs

 

Perioadă și locație

 

Organizator

 

     
International Arthroscopic Surgery Course

17.05-20.05.2017

Tîrgu Mureș, Romania

UMF Tîrgu Mureș
14th International Course of Arthroscopic Techniques with Cadaveric Workshop

7.04 - 8.04.2017

Ljubljana, Slovenia

Slovenian Society for Arthroscopic Surgery and Sports Traumatology
4th European Basic Arthroscopy Course

21.04 - 22.04.2017

Istanbul, Turcia

Acibadem University
EFORT Comprehensive Review Course (CRC) 2017

17.06.2017

Viena, Austria

EFORT
ESSKA Advanced Shoulder Arthroscopy Course 2017

29.06 - 30.06.2017

Watford, Europe, UK

ESSKA
17th Amsterdam Foot and Ankle Course

12.07 - 13.07.2017

Amsterdam, Olanda

Amsterdam Foot and Ankle School
2nd Course on Knee Osteotomy

15.09.2017

Pavia, Italia

SIGASCOT
ESSKA Advanced Knee Arthroscopy Course 2017

05.10.2017

Watford, UK

ESSKA
 
 
 
 

Acces la baza de date

Din Februarie 2016, toți Membri SRATS cu membria confirmată pentru anul 2017 pot accesa GRATUIT platforma științifică OrthoEvidence folosind username-ul si parola primite prin e-mail din partea OrthoEvidence si SRATS.

Pentru a intra pe platforma OrthoEvidence, vă rugăm ă accesați linkul: http://www.myorthoevidence.com/login, utilizănd credențialele primite.

Ati accesat beneficiul SRATS pană acum? Dacă nu ați primit credențialele dumneavoastră, vă rugăm contactați-ne la adresa info@srats.ro.

 

Link-uri utile

Registrul Național de Endoprotezare

Registrul Naţional de Endoprotezare a fost fondat prin Programul Naţional de Sănătate Publică denumit "Prevenţie în ortopedie şi traumatologie" al Ministerului Sănătăţii. 

Scopul principal al registrului este să funcţioneze ca o unealtă de supraveghere în depistarea din timp a implanturilor cu deficienţe cât mai curând posibil. De asemenea se prezintă ca o bază de date proprie pentru fiecare serviciu de ortopedie, unde acesta işi poate vedea toate fişele introduse/raportate şi poate compara datele sale cu datele totalizate pe ţara. Registrul funcţionează pe principii neconcurenţiale, datele privind pacienţii fiind confidenţiale. Astăzi se gasesc înregistrate fişe personale pentru aproximativ 100.000 de pacienţi endoprotezaţi cu endoproteze de sold primare, de revizie, cu implante segmentare de coloană si mai recent pentru pacienti cu endoproteze de umar si reconstructii primare sau de revizie ale ligamentului incrucisat anterior/posterior.

Descărcați Raport Anual al Registrului Național de Endoprotezare.

 

Formulare Registrul Naţional de Ligamentoplastie

Începând cu luna octombrie 2014, RNE colectează şi informaţii despre reconstrucţia ligamentului încrucişat anterior şi posterior, folosind două formulare pentru reconstrucţia primară şi de revizie.

Descărcați Formular pentru reconstructia primara LIA/LIP

Descărcați Formular pentru reconstructia de revizie LIA/LIP

Fellowships / Awards

 În urma participării la activitatea știintifică din cadrul Congresului SRATS 2016, rezumatele lucrărilor primite au trecut printr-un proces de evaluare s-a bazat pe următoarele criterii: originalitatea prezentării, utilitatea clinică, importanța lucrării în domeniul chirurgiei artroscopice și structura științifică a lucrării (claritatea abstractului, precizarea clară a obiectivului, claritatea și reproductibilitatea metodologiei, prezentarea concisă a rezultatelor și mesajul clar din concluzii, sprijinit prin rezultatele studiului). În urma evaluării, au fost selectate cele mai bune 4 lucrări și acordate in consecință, premii pentru fiecare categorie:

 • Premiul pentru cea mai bună prezentare în cadrul sesiunii de prezentări orale – premiu acordat de Angelini (1000 Euro);

 • Premiul pentru cea mai bună prezentare poster – premiu acordat de Sportmed Systems (1000 Euro);

 • Premiul pentru cea mai bună prezentare în cadrul sesiunii de prezentări orale - medici rezidenți – premiu acordat de Medical Technologies International (1000 Euro).

 • Premiul pentru cea mai bună cea mai bună prezentare poster - medici rezidenți – premiu acordat de Medical Technologies International (1000 Euro).

 

Contact

Adresa de corespondență: 

Bd. Ferdinand 35-37, Sector 2, București

Email: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. 

Telefon: +40757 212 878

Lasati-ne un mesaj
Numele dvs.(*)
Please let us know your name.
Email-ul dvs.(*)
Please let us know your email address.
Mesajul dvs.(*)
Please let us know your message.
Imagine de securitate(*)
Invalid Input

 

 

 

 

 

 

 

 

 

            

Program chirurgical:  

 • Reconstructii de ligament incrucisat anterior 
 • Meniscectomii
 • Suturi meniscale


Cursuri teoretice:

 • Anatomia genunchiului
 • Biomecanica genunchiului
 • Examinarea clinica si imagistica a genunchiului
 • Patologia meniscului
 • Patologia cartilajului articular
 • Instabilitatea genunchiului
 • Fise si scoruri de evaluare a genunchiului
 • Artroscopia soldului si a gleznei


Workshop-uri:

 • Reconstructia ligamentului incrucisat anterior
 • Reconstructia ligamentului incrucisat posterior
 • Meniscectomii
 • Suturi meniscale

Luni 12.01.2014  

 

09.00-09.15 Discurs de bun-venit Conf. Dr. Cristian Stoica 

09.15-13.00 Program chirurgical

13.00-14.00 Pauza

14.00-14.10 Notiuni introductive in artroscopia genunchiului     Mr. Ashvin Pimpalnerkar

14.10-14.20 Elemente de anatomie a genunchiului     Dr. Emil Haritinian

14.20-14.30 Biomecanica genunchiului     Dr. Serban Dragosloveanu

14.30-14.40 Examenul clinic si imagistic al genunchiului     Dr. Alexandru Draghici

14.40-14.50 Scoruri si fise de evaluare a genunchiului     Conf. Dr. Cristian Stoica

14.50-15.00 Tratamentul leziunilor meniscale     Dr. Emil Haritinian

15.00-15.15 Discutii     Conf. Dr. Cristian Stoica

15.15-15.30 Pauza

15.30-17.00 Workshop – artroscopia diagnostica a genunchiului 

 

Marti 13.01.2014

 

09.00-13.00 Program chirurgical

13.00-14.00 Pauza

14.00-14.10 Patologia cartilajului articular – generalitati     Dr. Stefan Mogos

14.10-14.40 Patologia cartilajului articular – terapii moderne     Mr. Ashvin Pimpalnerkar

14.40-14.45 Recoltarea tendoanelor mm. ischiogambieri     Dr. Stefan Mogos 

14.45-14.50 Allogrefe in patologia genunchiului     Dr. Stefan Mogos

14.50-15.15 Discutii     Mr. Ashvin Pimpalnerkar 

15.15-15.30 Pauza

15.30-17.00 Workshop – meniscectomii, suturi meniscale, microfracturi

 

Miercuri 14.01.2014

 

09.00-13.00 Program chirurgical

13.00-14.00 Pauza

14.00-14.10 Tratamentul leziunilor LIA     Dr. Razvan Cismasiu

14.10-14.40 Tips&tricks in reconstructia LIA     Mr. Ashvin Pimpalnerkar

14.40-15.10 Managementul leziunilor multiligamentare ale genunchiului     Mr. Ashvin Pimpalnerkar

15.10-15.25 Complicatiile reconstructiei LIA    Dr. Stefan Mogos

15.25-15.40 Discutii     Conf. Dr. Cristian Stoica

15.40-16.00 Pauza

16.00-17.30 Workshop – reconstructia LIA

 

Joi 15.01.2014

 

09.00-13.00 Program chirurgical

13.00-14.00 Pauza

14.00-14.10 Tratamentul leziunilor LIP     Dr. Stefan Mogos

14.10-14.20 Tratamentul leziunilor cornerului postero-lateral     Dr. Stefan Mogos

14.20-14.25 Tratamentul leziunilor cornerului postero-medial     Dr. Stefan Mogos

14.25-14.40 Instabilitatea femuro-patelara    Dr. Stefan Mogos

14.40-14.55 Artroscopia soldului si a gleznei     Conf. Dr. Cristian Stoica 

14.55-15.15 Discutii     Conf. Dr. Cristian Stoica

15.15-15.30 Pauza

15.30-17.00 Workshop – reconstructia LIA/LIP

17.00-17.15 Concluzii     Conf. Dr. Cristian Stoica

Program chirurgical:  

 • Decompresie subacromiala
 • Tratamentul chirurgical al instabilitatilor gleno-humerale
 • Sutura tendoanelor coafei rotatorii


Cursuri teoretice:

 • Anatomia umarului
 • Anatomia umarului
 • Examinarea clinica si imagistica a umarului
 • Patologia spatiului subacromial
 • Patologia articulatiei acromio-claviculare
 • Patologia coafei rotatorii
 • Patologia coafei rotatorii
 • Neuropatii de compresiune


Workshop-uri:

 • Nodurile artroscopice
 • Tehnica artroscopiei diagnostice de umar
 • Instabilitatea gleno-humerala – operatia Bankart
 • Sutura coafei rotatorii – tendonul m. supraspinos

Luni 23.02.2015  

 

09.00-09.15 Discurs de bun-venit Conf. Dr. Cristian Stoica

09.15-13.00 Program chirurgical

13.00-14.00 Pauza

14.00-14.10 Biomecanica umarului Dr. Serban Dragosloveanu

14.10-14.20 Examenul imagistic al umarului Dr. Bogdan Sendrea

14.20-14.30 Elemente de anatomie artroscopica a umarului Dr. Stefan Mogos

14.30-14.40 Complicatii in artroscopia umarului Dr. Razvan Cismasiu

14.40-14.50 Tendinita calcifianta a tendonului m. supraspinos Dr. George Viscopoleanu

14.50-15.00 Decompresia subacromiala Dr. Razvan Cismasiu

15.00-15.10 Artroza acromio-claviculara – rezectia claviculei distale Dr. Radu Orfanu

15.10-15.30 Discutii Conf. Dr. Cristian Stoica

15.30-15.45 Pauza

15.45-17.15 Workshop – nodurile artroscopice Conf. Dr. Cristian Stoica

 

Marti 24.02.2015

 

09.00-13.00 Program chirurgical

13.00-14.00 Pauza

14.00-14.15 Artroscopia umarului – generalitati Mr. Ashvin Pimpalnerkar

14.15-14.55 Managementul durerii in patologia umarului Mr. Ashvin Pimpalnerkar

14.55-15.15 Discutii Mr. Ashvin Pimpalnerkar

15.15-15.30 Pauza

15.30-17.00 Workshop – artroscopia diagnostica de umar Mr. Ashvin Pimpalnerkar

 

Miercuri 25.02.2015

 

09.00-13.00 Program chirurgical

13.00-14.00 Pauza

14.00-14.45 Instabilitatea umarului Mr. Ashvin Pimpalnerkar

14.45-14.55 Artroscopia in instabilitatea gleno-humerala multidirectionala Dr. Emil Haritinian

14.55-15.05 Instabilitatea gleno-humerala cu defecte osoase asociate Dr. Stefan Mogos

15.05-15.25 Discutii Conf. Dr. Cristian Stoica

15.25-15.45 Pauza

15.45-17.15 Workshop – instabilitatea gleno-humerala (operatia Bankart) Mr. Ashvin Pimpalnerkar

 

Joi 26.02.2015

 

09.00-13.00 Program chirurgical

13.00-14.00 Pauza

14.00-14.20 Patologia coafei rotatorii Mr. Ashvin Pimpalnerkar

14.20-14.35 Tratamentul artroscopic al leziunilor coafei rotatorii Dr. Emil Haritinian

14.35-14.45 Instabilitatea acromio-claviculara Dr. Serban Dragosloveanu

14.45-15.00 Neuropatiile de compresiune Mr. Ashvin Pimpalnerkar

14.55-15.15 Discutii Mr. Ashvin Pimpalnerkar

15.15-15.30 Pauza

15.30-17.00 Workshop – sutura coafei rotatorii Mr. Ashvin Pimpalnerkar

17.00-17.15 Concluzii Conf. Dr. Cristian Stoica

            

 • Perioada 17-19 iunie 2015
 • Taxa: 50 euro pentru medici specialişti şi primari/15 euro pentru medici rezidenţi
 • Se va achita la casieria UMF Târgu Mureş cu specificaţia că este pentru manifestarea aceasta şi se va păstra chitanţa pentru pariticparea la curs şi decernarea diplomelor 
 • Termen limită pentru înscriere - 10.06.2015
 • Maxim 40 de participanţi

Wenesday 17.06.2015

Registration -9-11,00

11-13,00 –Workshop –Hyalofast one step surgery for cartilage repair-MTI,Prof dr Bataga Tiberiu,Dr.Fodor Pal PH.D Student’s

 Lunch

 

Thursday 18.06.2015

Opening sessions -8,30-14,00

8,30-,9,00.

1.Welcome message –Prof dr Leonard Azamfirei,Rector of University of Medicine & Pharmacy Tg-Mures,Dr.Puiac Claudiu Hospital Manager and  Prof dr Bataga Tiberiu Chairman of the Local Organizing Committee

9,00-10,00

  1.Technology Update

9,00-9,30 1.1.- A compilation overview of the main currently available techniques for cartilage repair: description, science, clinical experience and future research plan-Prof dr Alberto Gobbi, OASI Bioresearch Foundation Gobbi Onlus ,International Teaching Center by ISAKOS and ICRS

9,30-10,00 – Biomaterials in Cartilage Repair ,Prof dr Florin Rmadani-Univ Linz

10-10,30-Cofee break

10,30-12,00 –Live surgery

Live surgery Hyalofast one step surgery for Cartilage repair-Prof dr Alberto Gobbi,Prof dr Florin Rmadani-Univ Linz,Prof dr Bataga Tiberiu UMF Th-Mures,,Prof dr Radu Prejbeanu Univ de Medicina  Timisoara,dr.Pal Fodor PH.D.Student’s,SCJU Tg-Mures

12,00-12,30 Press Conference

 

12,30-13,30 Lunch Break

 

14,00-17,00 Special Sessions

 

14,00-14,30 –Age based Management of Cartilage lesions in Patients with Different Ages - Prof dr Alberto Gobbi

14,30-15,00 –How to treat Cartilage lesions in pPatients with OA -Prof dr Florin Ramadani

15,00-15,30- Decision making in Proffesional Athletes with Cartilage Lesions  -Prof dr Radu Prejbeanu

15,30-16,00 – How to treat Cartilage lesions in the Footbal Player -Prof dr Bataga Tiberiu

 

16-17,00 Discussions,Conclusions

 

 

Friday 19.06.2015

 

9,00-14,00

9,00-9,30 – Whitch Outcomes scores could be Used and how to Manage Them ?Prof dr Alberto Gobbi

9,30-10,00 –Carligae replacement in Inflammatory Arthritis –Prof dr Florin Ramadani

10,00-10,30 Coffe break

10,30-11,00 – How to treat Carligae lesions in the Severerly Injured Patient

11,30-12,00-Practica issues on the rehabilitation of patients with Cartilage Injuries

12-13 Disccussion Conclusions

13-13,30 –Examination

13,30-14,00-Closing Ceremony and Diploma Award

 

Chairman of the Local Organizing Committee

 

Prof dr Bataga Tiberiu


Miercuri, 6 noiembrie

 • 9.00 - 12.00 Înregistrare curs
 • 12.00 - 13.00 Anatomia si biomecanica umărului - Miu Cătălin - Timişoara
 • 13.00 - 15.00 Pauză de prânz
 • 15.00 - 15.30 Aborduri atroscopice - Fabian Tatu - Timişoara
 • 15.30 - 16.00 Intrumentar atroscopic şi implanturi - Lucian Diaconescu - Bucureşti
 • 16.00 - 16.30 Patologie coafă rotatorie - Mircea Schmidt - Munchen
 • 16.30 - 17.00 Fiziokinetoterapia umpăr - Iulia Drăgoi - Timişoara
 • 17.00 - 18.00 Workshop Hands-on


Joi, 7 noiembrie

 • 8.30 - 9.00 Anatomia artroscopică, Poziţionare pacient - Doru Filipescu - Bucureşti
 • 9.00 - 9.30 Leziunea Bankart - Doru Filipescu - Bucureşti
 • 9.30 - 10.00 Discuţii/Pauză
 • 10.00 - 13.00 Prelegere Dr. Martin Jaeger, Dept. Chirurgie Umăr, Uniklinik Freiburg
 • Pauză de prânz
 • 15.00 - 18.00 Workshop Hands-on


Vineri, 9 noiembrie

 • 8.30 - 13.00 Workshop Hands-on

Pentru detalii, accesati secțiunea "Educație".