


Scopul S.R.A.T.S.
Asociaţia S.R.A.T.S. are drept scop dezvoltarea continuă a cunoștințelor teoretice și practice în domeniul artroscopiei și traumatologiei sportive.
Activități desfășurate pentru atingerea scopului S.R.A.T.S.
· stimularea și asigurarea codițiilor optime de transmitere a experienței teoretice și practice în domeniu, atât pe plan intern cât și pe plan internațional
· organizarea de cursuri, conferințe și congrese naționale și internaționale, cu participarea specialiștilor în domeniu
· stimularea cercetării științifice
· editarea, tipărirea și difuzarea de cărţi, reviste, albume și publicaţii diverse, precum și crearea unor bănci de date cu conținut specific activității sale
· inițierea, organizarea și acordarea de burse de specialitate pentru studii în ţară sau străinătate
· cooperarea cu societățile de ortopedie și traumatologie care au scopuri similare din întreaga lume
Publicul țintă
Ținta principală a activității S.R.A.T.S. o reprezintă membrii săi, a căror dezvoltare profesională permanentă să permită accesul pacienților la servicii medicale de înaltă ținută. În egală măsură, activitățile educaționale ale societății se adreseaza tuturor persoanelor cu preocupare în domeniu.
Societatea Română de Artroscopie şi Traumatologie Sportivă este o societate tânăra, care îşi propune să faciliteze accesul la informaţie medicală de calitate tuturor celor interesaţi de patologia articulară a populaţiei active, cu scopul de a-şi continuă activităţile fizice şi de a se menţine în mediul social de provenienţă, fără necesitatea reorientării profesionale.
Acest obiectiv poate fi atins prin asigurarea accesului la publicaţii ortopedice de top, organizarea de cursuri, conferinţe şi congrese, încercând prin toate acestea îmbunătăţirea nivelului de pregătire al membrilor săi. Beneficiarii direcţi ai demersurilor noastre sunt pacienţii activi fizic în viaţă de zi cu zi, cărora vom putea să le oferim soluţii rapide şi eficiente de rezolvare a patologiei articulare, în conformitate cu standardele moderne impuse la nivel european şi mondial.
Începând cu anul 2014, Societatea Română de Artroscopie şi Traumatologie Sportivă a iniţiat un proces de reorganizare profundă, prin crearea unui website modern şi realizarea primilor paşi spre asigurarea unei baze de date on-line, care să fie accesibilă tuturor membrilor săi.
Ne propunem crearea unei societăţi profesionale, care să poată reprezenta o alternativă solidă la cele deja existente. Este o provocare pe care va invit să o acceptaţi şi să îmi fiţi alături, pentru că numai în acest fel putem atinge obiective importante al căror beneficiar final să fie pacientul, aflat în prim planul acţiunilor terapeutice moderne cu protocoale de reabilitare rapidă. Vom putea preveni astfel o serie de complicaţii potenţial invalidante.
Îmi propun să reuşim împreună să ne ridicăm la înălţimea aşteptărilor acestei importante sarcini, lărgind astfel accesul pacienţilor la tehnologii de vârf cu toate beneficiile directe pentru aceştia.
Ne vom strădui să ghidăm Societatea Română de Artroscopie şi Traumatologie Sportivă spre un drum sigur, spre o colaborare eficientă cu mediul academic intern şi internaţional, spre un permanent contact cu ultimele tehnologii.
Va trebui să demonstrăm împreună, într-un moment în care toate serviciile de asigurări medicale încearcă reducerea cheltuielilor, eficientă tratamentului endoscopic şi avantajul recuperării rapide, precum şi necesitatea acoperirii adecvate a costurilor actului terapeutic endoscopic.
Conf. Univ. Dr. Ioan-Cristian Stoica
Art.1– Denumirea Asociaţiei este “S.R.A.T.S.”, abreviere pentru Societatea Română de Artroscopie și Traumatologie Sportivă.
Art.2- Asociaţia “S.R.A.T.S.” se constituie ca persoană juridică română, non-profit, neguvernamentală si apolitică, în conformitate cu prevederile O.G. nr. 26/2000, completată și modificată, în vigoare la data republicării prezentului statut.
Art.3 –Asociaţia “S.R.A.T.S.” îşi stabileşte sediul în București, str. Mitropolit Nifon nr. 14, sectorul 4.
Pentru detalii, puteți accesa documentul atașat (link).
Descărcăţi actul constitutiv (link).
Descărcăţi actul de înregistrare (link).
• Conf. Univ. Dr. Ioan-Cristian Stoica – Președinte
• Conf. Univ. Dr. Rodica Marinescu – Vice-Președinte
• Dr. Doru Filipescu – Past-President
• Dr. Cristina Pătru – Secretar Educațional
• Dr. Nicolae Gheorghiu – Trezorier
• Dr. Ştefan Mogoș – Secretar general
• Membri activi - medici specialiști și primari, români sau străini, care practică medicina sau chirurgia osteo-articulara, cu un interes special legat de artroscopie sau patologia sportivului
• Membri juniori - medici rezidenți români sau străini, care manifestă un interes special legat de artroscopie sau patologia sportivului
• Membri emeriți – titlu acordat de Consiliul Director unei persoane care a avut o contribuție deosebită la dezvoltarea și prestigiul asociației
Pentru înscriere, completați formularul online sau descărcați formularul de înscriere
Reducere 20 euro taxă de membru ESSKA 2017!
Opţiunea 1 - Plata Online (E-Payment):
Paşii necesari efectuării plăţii online a taxei de membru sunt următorii:
a. înregistrarea şi activarea contului dvs. de utilizator pe site-ul www.srats.ro;
b. accesarea secţiunii destinate membrilor (log-in);
c. Vă rugăm să vă asiguraţi că datele dvs. personale sunt corecte (accesând secţiunea Edit My profile) deoarece ele vor fi transmise în vederea efectuării plăţii;
d. Accesaţi meniul Membership Payment, şi puteţi face plata cotizaţiei. Suma de plată va fi calculată automat, în funcţie de tipul de membru selectat la înregistrare (Activ sau Junior);
e. Detaliile legate de plată vor fi actualizate automat.
Opţiunea 2 - Transfer bancar
Vă rugăm să menționati în momentul efectuării plății "Plata cotizație SRATS 201X și numele dumneavoastră"
Beneficiar: Societatea Română de Artroscopie și Traumatologie Sportivă
IBAN: RO28INGB0000999904742737
Cod SWIFT: INGBROBU
ING Bank: Bd. Iancu de Hunedoara, Nr. 48, Sector 1, 011745, București.
Suma de plata:
250 RON – medici primari şi specialiști (membri activi)
50 RON – medici rezidenți (membri juniori)
Opţiunea 3 - Numerar: Cotizaţia de membru se poate plăti în numerar cu chitanţă, la Secretariatul SRATS.
Dacă aţi plătit folosind Opţiunile 2 sau 3, vă rugăm să transmiteţi prin email sau să urcaţi pe site-ul SRATS, în zona rezervată membrilor (după Login, selectaţi Membership Payment) o copie SCAN a documentului ce atestă plata (OP sau Chitanţă).
Important: Înregistrarea dumneavoastră ca membru SRATS este completă în momentul în care aţi a) completat Formularul de Înregistrare ca Membru SRATS (varianta ONLINE pe site-ul www.srats.ro sau varianta tipărită), şi b) aţi finalizat plata cotizaţiei de membru SRATS pe anul în curs.
Congresul SRATS 2016
Perioadă: 31.03-01.04.2016
Locaţie: Hotel Crowne Plaza, București, România
Președintele Comitetului Științific: Ioan-Cristian Stoica
Primul Congres SRATS s-a desfasurat cu succes în primăvara anului 2016, concentrand atentia asupra patologiei sportive a genunchiului, umărului, șoldului și gleznei. SRATS a venit in sprijinul necesității de completare permanentă a cunoștințelor în domeniu, oferind participanților o largă varietate de subiecte structurate în cursuri instrucționale, simpozioane, dezbateri, prezentări orale, E-postere, workshop-uri și sesiuni de kinetoterapie.
Conform feedback-ului participanților referitor la outcome-ul educational și organizațional, Congresul SRATS 2016 a reprezentat un eveniment care s-a ridicat la nivelul asteptarilor participanților în raport cu scopurile educaționale, puterea de actualitate și consistența bazată pe evidențe științifice valide ale informației prezentate, dar și în raport cu cadrul organizațional al Congresului.
Eveniment realizat sub patronajul ESSKA.
Inscrieri: 10 - 25 Aprilie 2017 la sediul Ministerului Sănătății (din Str. George Vraca, nr. 9 sector 1, Bucuresti)
Data si locatia examenului: 18 Mai 2017, Spitalul Clinic de Ortopedie Foişor
Cursul Internaţional de Artroscopie, Universitatea de Medicină și Farmacie, Tîrgu Mureș, 2017:
Education in knee arthroscopy and the role of simulators - 17 Mai 2017 - vezi detalii
Cursul Naţional de Artroscopie, Spitalul Clinic de Ortopedie Foişor, Bucureşti 2016:
Al cincilea curs internațional de chirurgie genunchi şi artroscopie, Timișoara, 2015:
Curs UMF competenţă chirurgie artroscopică, București (Sp. Foişor), coordonator conf. dr. Stoica Cristian Ioan:
Cursul se va desfăşura în Sala de Curs a Spitalului Foişor Bucureşti. Cursanţii se vor prezenta în această locaţie în data de 09.11.2015, la ora 08.30.
Înscrierile şi plata taxei se vor face în aceeaşi zi la Rectoratul UMF Carol Davila Bucureşti din Str. Dionisie Lupu, Nr. 37.
Curs național de artroscopie, Târgu-Mureș 2015:
Cursul național de artroscopie 2014-2015:
Cursul național de artroscopie 2013-2014:
Curs Artroscopia umarului - Timisoara, noiembrie 2013:
Curs
|
Perioadă și locație
|
Organizator
|
---|---|---|
International Arthroscopic Surgery Course |
17.05-20.05.2017 Tîrgu Mureș, Romania |
|
14th International Course of Arthroscopic Techniques with Cadaveric Workshop |
7.04 - 8.04.2017 Ljubljana, Slovenia |
|
4th European Basic Arthroscopy Course |
21.04 - 22.04.2017 Istanbul, Turcia |
|
EFORT Comprehensive Review Course (CRC) 2017 |
17.06.2017 Viena, Austria |
|
ESSKA Advanced Shoulder Arthroscopy Course 2017 |
29.06 - 30.06.2017 Watford, Europe, UK |
|
17th Amsterdam Foot and Ankle Course |
12.07 - 13.07.2017 Amsterdam, Olanda |
|
2nd Course on Knee Osteotomy |
15.09.2017 Pavia, Italia |
|
ESSKA Advanced Knee Arthroscopy Course 2017 |
05.10.2017 Watford, UK |
Din Februarie 2016, toți Membri SRATS cu membria confirmată pentru anul 2017 pot accesa GRATUIT platforma științifică OrthoEvidence folosind username-ul si parola primite prin e-mail din partea OrthoEvidence si SRATS.
Pentru a intra pe platforma OrthoEvidence, vă rugăm ă accesați linkul: http://www.myorthoevidence.com/login, utilizănd credențialele primite.
Ati accesat beneficiul SRATS pană acum? Dacă nu ați primit credențialele dumneavoastră, vă rugăm contactați-ne la adresa info@srats.ro.
Registrul Naţional de Endoprotezare a fost fondat prin Programul Naţional de Sănătate Publică denumit "Prevenţie în ortopedie şi traumatologie" al Ministerului Sănătăţii.
Scopul principal al registrului este să funcţioneze ca o unealtă de supraveghere în depistarea din timp a implanturilor cu deficienţe cât mai curând posibil. De asemenea se prezintă ca o bază de date proprie pentru fiecare serviciu de ortopedie, unde acesta işi poate vedea toate fişele introduse/raportate şi poate compara datele sale cu datele totalizate pe ţara. Registrul funcţionează pe principii neconcurenţiale, datele privind pacienţii fiind confidenţiale. Astăzi se gasesc înregistrate fişe personale pentru aproximativ 100.000 de pacienţi endoprotezaţi cu endoproteze de sold primare, de revizie, cu implante segmentare de coloană si mai recent pentru pacienti cu endoproteze de umar si reconstructii primare sau de revizie ale ligamentului incrucisat anterior/posterior.
Descărcați Raport Anual al Registrului Național de Endoprotezare.
Începând cu luna octombrie 2014, RNE colectează şi informaţii despre reconstrucţia ligamentului încrucişat anterior şi posterior, folosind două formulare pentru reconstrucţia primară şi de revizie.
În urma participării la activitatea știintifică din cadrul Congresului SRATS 2016, rezumatele lucrărilor primite au trecut printr-un proces de evaluare s-a bazat pe următoarele criterii: originalitatea prezentării, utilitatea clinică, importanța lucrării în domeniul chirurgiei artroscopice și structura științifică a lucrării (claritatea abstractului, precizarea clară a obiectivului, claritatea și reproductibilitatea metodologiei, prezentarea concisă a rezultatelor și mesajul clar din concluzii, sprijinit prin rezultatele studiului). În urma evaluării, au fost selectate cele mai bune 4 lucrări și acordate in consecință, premii pentru fiecare categorie:
• Premiul pentru cea mai bună prezentare în cadrul sesiunii de prezentări orale – premiu acordat de Angelini (1000 Euro);
• Premiul pentru cea mai bună prezentare poster – premiu acordat de Sportmed Systems (1000 Euro);
• Premiul pentru cea mai bună prezentare în cadrul sesiunii de prezentări orale - medici rezidenți – premiu acordat de Medical Technologies International (1000 Euro).
• Premiul pentru cea mai bună cea mai bună prezentare poster - medici rezidenți – premiu acordat de Medical Technologies International (1000 Euro).
Adresa de corespondență:
Bd. Ferdinand 35-37, Sector 2, București
Email: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.
Telefon: +40757 212 878
Program chirurgical:
Cursuri teoretice:
Workshop-uri:
Luni 12.01.2014
09.00-09.15 Discurs de bun-venit Conf. Dr. Cristian Stoica
09.15-13.00 Program chirurgical
13.00-14.00 Pauza
14.00-14.10 Notiuni introductive in artroscopia genunchiului Mr. Ashvin Pimpalnerkar
14.10-14.20 Elemente de anatomie a genunchiului Dr. Emil Haritinian
14.20-14.30 Biomecanica genunchiului Dr. Serban Dragosloveanu
14.30-14.40 Examenul clinic si imagistic al genunchiului Dr. Alexandru Draghici
14.40-14.50 Scoruri si fise de evaluare a genunchiului Conf. Dr. Cristian Stoica
14.50-15.00 Tratamentul leziunilor meniscale Dr. Emil Haritinian
15.00-15.15 Discutii Conf. Dr. Cristian Stoica
15.15-15.30 Pauza
15.30-17.00 Workshop – artroscopia diagnostica a genunchiului
Marti 13.01.2014
09.00-13.00 Program chirurgical
13.00-14.00 Pauza
14.00-14.10 Patologia cartilajului articular – generalitati Dr. Stefan Mogos
14.10-14.40 Patologia cartilajului articular – terapii moderne Mr. Ashvin Pimpalnerkar
14.40-14.45 Recoltarea tendoanelor mm. ischiogambieri Dr. Stefan Mogos
14.45-14.50 Allogrefe in patologia genunchiului Dr. Stefan Mogos
14.50-15.15 Discutii Mr. Ashvin Pimpalnerkar
15.15-15.30 Pauza
15.30-17.00 Workshop – meniscectomii, suturi meniscale, microfracturi
Miercuri 14.01.2014
09.00-13.00 Program chirurgical
13.00-14.00 Pauza
14.00-14.10 Tratamentul leziunilor LIA Dr. Razvan Cismasiu
14.10-14.40 Tips&tricks in reconstructia LIA Mr. Ashvin Pimpalnerkar
14.40-15.10 Managementul leziunilor multiligamentare ale genunchiului Mr. Ashvin Pimpalnerkar
15.10-15.25 Complicatiile reconstructiei LIA Dr. Stefan Mogos
15.25-15.40 Discutii Conf. Dr. Cristian Stoica
15.40-16.00 Pauza
16.00-17.30 Workshop – reconstructia LIA
Joi 15.01.2014
09.00-13.00 Program chirurgical
13.00-14.00 Pauza
14.00-14.10 Tratamentul leziunilor LIP Dr. Stefan Mogos
14.10-14.20 Tratamentul leziunilor cornerului postero-lateral Dr. Stefan Mogos
14.20-14.25 Tratamentul leziunilor cornerului postero-medial Dr. Stefan Mogos
14.25-14.40 Instabilitatea femuro-patelara Dr. Stefan Mogos
14.40-14.55 Artroscopia soldului si a gleznei Conf. Dr. Cristian Stoica
14.55-15.15 Discutii Conf. Dr. Cristian Stoica
15.15-15.30 Pauza
15.30-17.00 Workshop – reconstructia LIA/LIP
17.00-17.15 Concluzii Conf. Dr. Cristian Stoica
Program chirurgical:
Cursuri teoretice:
Workshop-uri:
Luni 23.02.2015
09.00-09.15 Discurs de bun-venit Conf. Dr. Cristian Stoica
09.15-13.00 Program chirurgical
13.00-14.00 Pauza
14.00-14.10 Biomecanica umarului Dr. Serban Dragosloveanu
14.10-14.20 Examenul imagistic al umarului Dr. Bogdan Sendrea
14.20-14.30 Elemente de anatomie artroscopica a umarului Dr. Stefan Mogos
14.30-14.40 Complicatii in artroscopia umarului Dr. Razvan Cismasiu
14.40-14.50 Tendinita calcifianta a tendonului m. supraspinos Dr. George Viscopoleanu
14.50-15.00 Decompresia subacromiala Dr. Razvan Cismasiu
15.00-15.10 Artroza acromio-claviculara – rezectia claviculei distale Dr. Radu Orfanu
15.10-15.30 Discutii Conf. Dr. Cristian Stoica
15.30-15.45 Pauza
15.45-17.15 Workshop – nodurile artroscopice Conf. Dr. Cristian Stoica
Marti 24.02.2015
09.00-13.00 Program chirurgical
13.00-14.00 Pauza
14.00-14.15 Artroscopia umarului – generalitati Mr. Ashvin Pimpalnerkar
14.15-14.55 Managementul durerii in patologia umarului Mr. Ashvin Pimpalnerkar
14.55-15.15 Discutii Mr. Ashvin Pimpalnerkar
15.15-15.30 Pauza
15.30-17.00 Workshop – artroscopia diagnostica de umar Mr. Ashvin Pimpalnerkar
Miercuri 25.02.2015
09.00-13.00 Program chirurgical
13.00-14.00 Pauza
14.00-14.45 Instabilitatea umarului Mr. Ashvin Pimpalnerkar
14.45-14.55 Artroscopia in instabilitatea gleno-humerala multidirectionala Dr. Emil Haritinian
14.55-15.05 Instabilitatea gleno-humerala cu defecte osoase asociate Dr. Stefan Mogos
15.05-15.25 Discutii Conf. Dr. Cristian Stoica
15.25-15.45 Pauza
15.45-17.15 Workshop – instabilitatea gleno-humerala (operatia Bankart) Mr. Ashvin Pimpalnerkar
Joi 26.02.2015
09.00-13.00 Program chirurgical
13.00-14.00 Pauza
14.00-14.20 Patologia coafei rotatorii Mr. Ashvin Pimpalnerkar
14.20-14.35 Tratamentul artroscopic al leziunilor coafei rotatorii Dr. Emil Haritinian
14.35-14.45 Instabilitatea acromio-claviculara Dr. Serban Dragosloveanu
14.45-15.00 Neuropatiile de compresiune Mr. Ashvin Pimpalnerkar
14.55-15.15 Discutii Mr. Ashvin Pimpalnerkar
15.15-15.30 Pauza
15.30-17.00 Workshop – sutura coafei rotatorii Mr. Ashvin Pimpalnerkar
17.00-17.15 Concluzii Conf. Dr. Cristian Stoica
Wenesday 17.06.2015
Registration -9-11,00
11-13,00 –Workshop –Hyalofast one step surgery for cartilage repair-MTI,Prof dr Bataga Tiberiu,Dr.Fodor Pal PH.D Student’s
Lunch
Thursday 18.06.2015
Opening sessions -8,30-14,00
8,30-,9,00.
1.Welcome message –Prof dr Leonard Azamfirei,Rector of University of Medicine & Pharmacy Tg-Mures,Dr.Puiac Claudiu Hospital Manager and Prof dr Bataga Tiberiu Chairman of the Local Organizing Committee
9,00-10,00
1.Technology Update
9,00-9,30 1.1.- A compilation overview of the main currently available techniques for cartilage repair: description, science, clinical experience and future research plan-Prof dr Alberto Gobbi, OASI Bioresearch Foundation Gobbi Onlus ,International Teaching Center by ISAKOS and ICRS
9,30-10,00 – Biomaterials in Cartilage Repair ,Prof dr Florin Rmadani-Univ Linz
10-10,30-Cofee break
10,30-12,00 –Live surgery
Live surgery Hyalofast one step surgery for Cartilage repair-Prof dr Alberto Gobbi,Prof dr Florin Rmadani-Univ Linz,Prof dr Bataga Tiberiu UMF Th-Mures,,Prof dr Radu Prejbeanu Univ de Medicina Timisoara,dr.Pal Fodor PH.D.Student’s,SCJU Tg-Mures
12,00-12,30 Press Conference
12,30-13,30 Lunch Break
14,00-17,00 Special Sessions
14,00-14,30 –Age based Management of Cartilage lesions in Patients with Different Ages - Prof dr Alberto Gobbi
14,30-15,00 –How to treat Cartilage lesions in pPatients with OA -Prof dr Florin Ramadani
15,00-15,30- Decision making in Proffesional Athletes with Cartilage Lesions -Prof dr Radu Prejbeanu
15,30-16,00 – How to treat Cartilage lesions in the Footbal Player -Prof dr Bataga Tiberiu
16-17,00 Discussions,Conclusions
Friday 19.06.2015
9,00-14,00
9,00-9,30 – Whitch Outcomes scores could be Used and how to Manage Them ?Prof dr Alberto Gobbi
9,30-10,00 –Carligae replacement in Inflammatory Arthritis –Prof dr Florin Ramadani
10,00-10,30 Coffe break
10,30-11,00 – How to treat Carligae lesions in the Severerly Injured Patient
11,30-12,00-Practica issues on the rehabilitation of patients with Cartilage Injuries
12-13 Disccussion Conclusions
13-13,30 –Examination
13,30-14,00-Closing Ceremony and Diploma Award
Chairman of the Local Organizing Committee
Prof dr Bataga Tiberiu
Miercuri, 6 noiembrie
Joi, 7 noiembrie
Vineri, 9 noiembrie